Verwerking van seksueel misbruik

 

Seksueel misbruik behoort tot één van de heftigste ervaringen die je mee kunt maken. Het laat een groot trauma achter in je hele zijn. Al heeft het eenmalig plaatsgevonden, ook dan kan het diepe sporen nalaten op lichamelijk, emotioneel en psychisch gebied.
Je kunt het misbruik zo verdrongen hebben, dat je niet eens meer weet dat het gebeurd is. Het is ook mogelijk dat je onbewust een overlevingsmechanisme ontwikkeld hebt, en niet in de gaten hebt dat dit aan het misbruik te wijten is. Misschien heb je het nog nooit aan iemand durven te vertellen, uit angst dat niemand je zal geloven of uit angst voor de pleger.

 

 

Het proces van heling is een proces van bevrijding van jezelf.      

 

 

Wanneer je de stap durft te nemen om te beginnen met het helingsproces, begin je ook weer de controle terug te krijgen over je eigen leven. Angst en eenzaamheid kunnen plaats gaan maken voor bevrijding en een gezonde verbinding met jezelf en anderen.
Hoewel terug gaan naar die ervaringen erg verdrietig en angstig kan zijn, is het wel heel belangrijk voor het helingsproces. Het is echt van belang om er achter te komen wat er op die momenten allemaal gaande was, zodat je je oorspronkelijke ik weer kan ontdekken en hoe je overlevingsmechanisme heeft doorgewerkt tot nu.
Juist door het ontladen van het verdriet, angst en boosheid ontstaat er begrip voor jezelf en kan de stress die in je lichaam is blijven zitten zijn uitweg vinden. Ook is het belangrijk om alles wat onbewust is binnengekomen op emotioneel, geestelijk, lichamelijk gebied en op energetisch niveau te neutraliseren of terug te geven aan de dader. Zo ontstaat er ruimte en liefde voor jezelf en voor je lichaam.

 

Heb je nog vragen, of wil je een afspraak maken?  Neem dan gerust Contact  op.