Wat is regressie en reïncarnatietherapie?

 

Bij regressie en reïncarnatie therapie gaan we ervan uit dat de oorzaak van veel problemen en klachten ligt in onverwerkte ervaringen uit het verleden. Samen gaan we op zoek naar die oorzaak. Door de ervaringen op te sporen, te herkennen en te herbeleven, kunnen ze alsnog bewust afgemaakt, ontladen en verwerkt worden. 
De oorzaak van de klacht of het probleem alsook de herbeleving kan plaats vinden in het recente verleden of de jeugd. Ook kunnen het momenten zijn tijdens de geboorte, zwangerschap, conceptie of in vorige levens.
De therapie is gericht op het ontladen van alle emoties, eventuele shock en lichaamssensaties van deze indrukken. Dit leidt tot inzichten in het ontstaan van het probleem. Je kunt nu het verband gaan begrijpen met je huidige leven, waardoor je de traumatische ervaring een plek kunt geven en alle pijn eromheen kunt loslaten.
Reïncarnatie therapie is zo effectief omdat, als eenmaal de kern van het probleem is opgespoord en de pijnlijke ervaring is verwerkt, de samenhangende symptomen als vanzelf verdwijnen. Ervoor in de plaats kan nieuwe levensenergie en levenskracht vrij komen.
Deze therapie kan worden ingezet bij diverse soorten klachten van emotionele, mentale, fysieke of spirituele aard. Zoals bijvoorbeeld angsten en fobieën, je niet thuis of alleen voelen, eetproblemen, depressie, burn-out, rouw en verdriet, gevolgen van een traumatische gebeurtenis, zingevingsvragen en pijnklachten.

 

Hoe werkt het?

In de therapie beginnen we met een intakegesprek van ongeveer 2 uur. We maken met elkaar kennis en samen met jou ga ik op zoek naar de kern van je problematiek. Dit is belangrijk voor het vervolg en samen bekijken we wat je wilt bereiken met de therapie.
De daarop volgende keren hebben we een kort gesprek ter voorbereiding op de sessie. Terwijl ik je in een lichte trance begeleid, selecteert jouw onderbewuste een ervaring die het sterkst met je klacht van nu verbonden is.
Trance ontstaat als vanzelf door je gericht te concentreren. Je kunt het vergelijken met het lezen van een spannend boek, je bent als het ware in het verhaal terwijl je weet dat je zit te lezen en omgevingsgeluid hoort. Door dit dubbele bewustzijn kun je goed ontdekken hoe die vroegere ervaring tot op dit moment doorgewerkt heeft.
Een sessie duurt ongeveer twee uur. Van tevoren is het niet precies te bepalen hoeveel sessies je nodig hebt. Dit is afhankelijk van je problematiek of klacht en van wat jij graag wilt bereiken met de therapie. Vaak zijn twee á drie sessies al voldoende. De sessies vinden ongeveer één keer per maand plaats. 
 
De investering in jezelf voor de intake en sessies is €120,00.
Heb je nog vragen, of wil je een afspraak maken?  Neem dan gerust Contact  op.