Moeders Genezen & Groeischap voor kinderen

 

Groeischap voor kinderen

 

De wens van iedere ouder is dat het kind gezond en gelukkig opgroeit. Echter soms zijn er momenten waarin het kind wat minder lekker in zijn vel zit. Klachten zoals angsten, eetproblemen, heimwee, pesten, onzekerheid of buikpijn kunnen daarvoor een aanwijzing zijn. Meestal weet u wat de aanleiding is en u kunt uw kind ondersteunen en hulp bieden. Maar het kan ook voorkomen dat dit niet meer lukt, dan kan kindertherapie helpen.
Het doel van de therapie is het kind helpen zijn eigen kracht te ontdekken, om gebeurtenissen beter te kunnen verwerken en zo zijn zelfvertrouwen te vergroten. Dit doen we samen door middel van tekenen, het naspelen van situaties met poppetjes of knuffels en tegelijkertijd wordt er “therapeutisch gekletst”. 

 

Werkwijze
Belangrijk is dat het kind zelf ook van mening is dat er dingen in zijn leven zijn die beter zouden kunnen gaan. Meestal vraag ik de ouder of verzorger eerst de vragenlijst in te vullen en terug te mailen. Naar aanleiding hiervan en afhankelijk van het soort probleem en de leeftijd van het kind heb ik eerst een intakegesprek met de ouder(s). Het gesprek duurt ongeveer één uur, evenals de sessies.
Tijdens de sessies zijn de ouders in principe niet aanwezig, tenzij het in het belang is van het kind. Na de sessie bepaalt het kind  zelf of en wat erover tegen de ouders wordt verteld. Als ik de ouders inhoudelijk over de sessies vertel, dan zal dat altijd na overleg zijn met het kind en in zijn aanwezigheid. 

 

 

Moeders Genezen

 

Soms is het voor een kind niet mogelijk om zelf in therapie te komen. Zoals bijvoorbeeld bij huilbaby’s, hooggevoelige kinderen, kinderen met een ernstig meervoudige beperking of kinderen waar de ouders moeilijk contact mee kunnen maken. Dan werk ik middels de methode Moeders Genezen. Meestal wordt er met de moeders gewerkt omdat zij een sterke energetische band hebben met hun kind. Maar het kan vaak ook prima met de vader of oma.
In deze sessies breng ik de moeder in contact met haar eigen onderbewuste. Vervolgens kan de moeder contact maken met het onderbewustzijn van het kind, ook al is het kind bij de sessie niet fysiek aanwezig, om dan samen met het kind te achterhalen wat er aan de hand is.
Doordat vooral moeders erg energetisch verbonden zijn met hun kind, kunnen zij onder mijn begeleiding in de belevingswereld van hun kind stappen om te zien en te ervaren wat er werkelijk aan de hand is. In het contact met de volwassene kan ik dan helpen, de dingen die zich voordoen op de juiste manier aan te pakken.
 
 

 

 

Een kindersessie duurt ongeveer 1 uur en het tarief  is €37,00.   
Een Moeders Genezen sessie duurt ongeveer 2 uur en het tarief  is €92,00.                                                                                                                                                                                                                                           
Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust Contact op.